Spoštovani!


Vabimo Vas, da se udeležite 19. Seminarja Radijske Komunikacije (SRK 2012), ki ga letos izvaja Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani.

Pri izvajanju vsebinsko bogatega in aktualnega programa 19. strokovnega seminarja bodo sodelovali domači in vabljeni tuji predavatelji, ki bodo predstavili nekatere novosti, dosežke in razvojne trende zadnjega časa na različnih segmentih od globalnih do dostopovnih omrežij in zvez.

Seminar je namenjen strokovnemu izpopolnjevanju vseh, ki delujejo na področju radijskih in telekomunikacijskih sistemov ter drugih, ki se za to področje neposredno ali posredno zanimajo. Vključen je v program izvajanja vseživljenjskega izobraževanja na Fakulteti za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. Njegov osnovni namen je razširjanje, izpopolnjevanje in osveževanje znanja ter dvig strokovnosti zaposlenih na področju telekomunikacij in radijske tehnike. Na seminarju se poudarjajo teme, ki prikazujejo razvoj in dosežke iz zadnjega obdobja, zlasti na področju uvajanja novih tehnologij. Enaka pozornost se posveča tako splošnim (širokim) znanjem kot tudi specialističnemu (poglobljenemu) znanju.

Seminar poteka v času, ko se v radijskih krogih snujejo in uvajajo prelomne tehnologije, ki bodo odločilno vplivale na nadaljnji tehnični in ekonomski razvoj mobilnih komunikacij. V programu seminarja so te teme poudarjene.

Vključitev v seminar ni pogojena z vrsto ali stopnjo izobrazbe, niti ne s preteklimi delovnimi izkušnjami ali posebnimi pogoji. Seminar je primeren za širok krog strokovnjakov. Ne glede na to, so se seminarja v preteklih letih zvečine udeleževali kandidati, ki so diplomirali na elektrotehniki, nekateri med njimi pa na fiziki in računalništvu ali še drugod.

Dvojnemu cilju tega seminarja - dopolnilnemu izobraževanju in strokovnemu izpopolnjevanju - so namenjeni njegovi posamezni deli, in sicer:

  • V prvem delu, ki poteka v slovenskem jeziku, nam predavatelji predstavijo izobraževalne in strokovne teme, ki so namenjene zlasti dopolnjevanju, osveževanju ter razširjanju znanja. S tem uvajajo udeležence v drugi del.
  • V drugem delu, ki ga v angleškem jeziku izvajajo vabljeni predavatelji iz tujine, se udeleženci lahko seznanijo z zahtevnejšimi temami in poglobljenimi vprašanji na ekspertni ravni. Vabljeni tuji predavatelji so priznani strokovnjaki z univerz, raziskovalnih centrov, velikih korporacij in podjetij, kjer so neposredno udeleženi v raziskavah in razvoju.
  • Posebni del seminarja, ki poteka pretežno v popoldanskem času, obsega kratka poročila različnih avtorjev o različnih temah. Z njimi se udeleženci seznanijo s stanjem, razvojem in problemi pri uvajanju radijskih komunikacij v Sloveniji.

Srečali se boste s svojimi kolegi in znanci, ki jih zanimajo enaka ali podobna vprašanja in z nami boste preživeli tri koristne in uspešne dni. Vabimo Vas, da se strokovnega seminarja udeležite tudi Vi.

Pridružite se nam!


Vodja programskega odbora

zasl. prof. dr. Jožko Budin